Za kompletnu i uravnoteženu ishranu glodara.
Kao dodatak granulama i senu, nekoliko vrsta svežeg povrća (posebno zelenog) i voće mogu biti deo svakodnevnog menija. Zeleniš bi trebalo da sačinjava glavni deo kada je povrće u pitanju, a voće i drugo povrće bi trebalo davati u manjim količinama. Dobar izbor su kelj, spanać, repasto
povrće, peršun, maslačak. Treba izbegavati ili ograničiti upotrebu kupusa, brokolija i karfiola, budući da ovo povrće utiče na proizvodnju gasova u digestivnom traktu. Ukoliko nema pesticida, slobodno im se može dodati i trava ili detelina, i to posebno morskim prasićima u razvoju kojima je neophodno više hranljivih sastojaka. Pored svega navedenog, potrebne su stalno nove kutijice, grančice i slični predmeti od prirodnih materijala koje će morsko prase grickati. Glodarima zubi neprekidno rastu čitavog života pa im “grickalice” moraju biti obavezne na meniju.